Olej arganowy
Posiada certyfikat organiczności Soil Association
Olej Arganowy otrzymywany jest z nasion drzewa arganowego - "drzewa życia", występującego wyłącznie w południowo-zachodniej części Maroko. Tłoczony jest na zimno, tradycyjną metodą.
Posiada najbogatsze właściwości pielęgnacyjne z olejów produkowanych obecnie na świecie.
Zawiera ogromne ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych: acide palmitique/ palmitic – 12,5%, acide stéarique / stearic – 5,7%, acide oléique / oleic – 47,2%, acide linoléique / linoleic – 32,5%. oraz witaminę E (670mg/kg), dwukrotnie więcej niż oliwa z oliwek.
Stanowi dodatek wielu kosmetyków.
Olej Arganowy to absolutnie wyjątkowy eliksir młodości o silnym działaniu przeciwzmarszkowym i regenerującym skórę, wzmacnia włosy i paznokcie.
Zastosowanie oleju arganowego:
- dolegliwości reumatyczne,
- trądzik młodzieńczy,
- zmarszczki,
- pęknięcia skóry,
- ospa wietrzna
- egzema
- przyspiesza gojenie się poparzeń i otarć naskórka
- stosowany również jako olejek do masażu
Skład:
Argania Spinosa Kernel Oil
Olej arganowy Akoma pakowany jest w plastikowe pojemniczki, które nie są hermetycznie zamknięte.
Termin przydatności: 2 lata po otwarciu
Follow us